یک دیپلمات آگاه در بیروت مدعی شد، سید محمد خاتمی پیش از اعلام نامزدی در انتخابات ریاست جمهوری، با ارتباط گیری با سران برخی دولتهای عربی و غربی متعهد شد که در صورت پیروزی، در روابط با آنها "دیدگاه مصلحتاندیشانه " را بر "دیدگاه عقیدتی " ترجیح دهد.
به گزارش خبرگزاری فارس، یک پایگاه خبری عربی به نقل از این منبع دیپلماتیک که به نام وی اشارهای نشده است، فاش کرد: در پی اعلام نامزدی خاتمی در دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، تحولی منطقهای در حال شکلگیری است که ناشی از ارتباط گیریهای وی با سران برخی دولتهای موسوم به "کشورهای عربی محور اعتدال " و برخی کشورهای مؤثر در جامعه جهانی است.
بنا بر این گزارش، خاتمی در این تماسها متعهد شد تا دیدگاه "مصلحتاندیشانه " در روابط منطقهای را جایگزین دیدگاه "عقیدتی " کند و با یادآوری روابط مستحکم دولت وی با کشورهای عربی موسوم به "محور اعتدال "، متعهد شد تا پس از روی کار آمدن اصلاحطلبان در انتخابات آینده، روابط با این کشورها را نهتنها به وضع سابق برگرداند بلکه بهتر و مستحکمتر کند و در راستای "طرح صلح عربی " نیز تلاش نماید.
طرح موسوم به "صلح عربی " که به پیشنهاد ملک عبدالله بن عبدالعزیز، پادشاه عربستان سعودی در نشست سران عرب در بیروت در سال 2002 میلادی به تصویب رسید بر عادیسازی روابط کشورهای عربی با رژیم صهیونیستی در صورت عقبنشینی کامل این رژیم از سرزمینهای اشغالی سال 1967 میلادی، تشکیل دولت فلسطین و حل مشکل آوارگان فلسطینی تأکید دارد.
پایگاه خبری دنیانیوز میافزاید: خاتمی در این تماسها از سران این کشورهای خواسته است با فشار بر دولت "باراک اوباما " رئیس جمهور آمریکا، وی را برای تسریع گفتوگوهای مستقیم بین واشنگتن و تهران متقاعد کنند تا بدینوسیله بهانه را از دست تندروها در جامعه ایران بگیرند.
این گزارش حاکی است، اظهارات اخیر اوباما درباره آمادگی دولت آمریکا برای گفتوگو با تهران در آینده نزدیک، ناشی از پاسخ مثبت سران این کشورها به درخواست خاتمی بوده است.
این منبع دیپلماتیک افزوده است: این تماسها خاتمی را برای اعلام نامزدی در انتخابات ریاست جمهوری تشجیع کرد زیرا وعدههایی دریافت کرد که حاکی از همکاری تام و تمام این کشورها با وی در صورت انتخاب به عنوان رئیسجمهوری آینده ایران است.
سران کشورها که این منبع از آنان با عنوان "محور اعتدال عربی " و "سران برخی کشورهای مؤثر در جامعه جهانی " نام برده است، در پاسخ به اظهارات خاتمی تصریح کردهاند که اگر اصلاحطلبان در انتخابات ریاست جمهوری آینده به پیروزی چشمگیری دست یابند، جامعه عربی و جامعه جهانی، با دیدگاه بسیار مثبتی با ایران تعامل خواهند کرد و منافع ایران را بهسان منافع خود در نظر خواهند گرفت و همچنین به جای اینکه مانند وضع کنونی به ایران به عنوان "دشمن " بنگرند به آن به عنوان یک "شریک " خواهند نگریست.
این گزارش میافزاید: سران این کشورها تأکید کردهاند که این دستاوردها تنها در صورتی محقق خواهد شد که خاتمی متعهد شود در صورت پیروزی در انتخابات، با حکومتهای عربی منطقه راه همکاری در پیش بگیرد و از روابط قدرتمند خود با «نیروهای غیرقانونی» مانند حماس و حزبالله لبنان، در راستای به ثمر نشستن طرح صلح عربی و برقراری آرامش در منطقه عربی به وسیله همکاری با حکومتهای عرب استفاده کند.
این منبع دیپلماتیک خاطرنشان کرده است که سران این کشورها همچنین از خاتمی خواستهاند از تشدید جدال سنی ـ شیعه بهویژه در کشورهای لبنان، عراق و بحرین جلوگیری کند و از بیان اظهارات و حتی تلویحاتی که بیانگر تمایل ایران به تهدید امنیت کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس است بپرهیزد.
مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی با اشاره به سفر خود به ایران و دیدار با مقام معظم رهبری گفت که در این سفر کاملا تحت تاثیر شخصیت ایشان قرار گرفته است.
بسم الله الرحمن الرحیم
مقام بلندپایه وزارت دفاع رژیم صهیونیستی:
توقف برنامه هستهای ایران در گرو انتخاب خاتمی است
یکی از مقامات بلندپایه وزارت دفاع رژیم صهیونیستی در گفتگو با روزنامه صهیونیستی جروزالم پست اظهار داشت: چنانچه محمد خاتمی بتواند در انتخابات سال آینده برنده شود، امیدها برای توقف برنامه هستهای ایران افزایش خواهد یافت.
به گزارش رجانیوز، این روزنامه میافزاید: خاتمی که از سال 1997 تا 2005 سمت ریاست جمهوری ایران را به عهده داشته، هفته گذشته اعلام کرد که برای رقابتهای ریاست جمهوری آمادگی دارد. وی در حال حاضر به عنوان رهبر جناح اصلاحطلبان در ایران شناخته می شود که انتقادات تندی نیز به احمدینژاد وارد کرده است.
اما خود اصلاح طلبان نیز در ایران در درون خود به شاخههایی دیگر منشعب و به چند حزب جداگانه تقسیم می شوند که یکی از آنها به رهبری رئیس مجلس اسبق ایران یعنی مهدی کروبی است. در حال حاضر، وی مسئولیت حزب اعتمادملی و روزنامه اعتمادملی را برعهده دارد و برای رقابت های ریاست جمهوری نیز اعلام حضور کرده است.
مقامات رژیم صهیونیستی اعلام کرده اند که اگر خاتمی در انتخابات برنده شود، روند متوقف ساختن غنیسازی اورانیوم در ایران آسان می شود و این امر باعث کاهش فشارهای بین المللی در قبال ایران خواهد شد زیرا خاتمی در مقایسه با احمدینژاد میانهروتر است.
بسم الله الرحمن الرحیم
سفر محرمانه سیدحسن نصرالله به دمشق
این منبع آگاه فلسطینی در ادامه افزود: سید حسن نصرالله در این دیدار خود با "مشعل" و "شلح"، پیروزی مقاومت فلسطین در نبرد اخیر 22 روزه ارتش صهیونیستی بر نوار غزه را به آنان تبریک گفت.
این منبع آگاه در ادامه افزود: در بیانیه اخیر صادر شده توسط دفاتر جنبش حماس و جهاد اسلامی آمده بود که دبیرکل حزب الله لبنان مدت طولانی با "مشعل" و "شلح" گفتگو کرد. این بیانیه به طور غیر مستقیم به همان دیدار اشاره میکرد اما به دلایل امنیتی سفر دبیرکل حزب الله به طور محرمانه انجام شد.
این منبع آگاه فلسطینی همچنین افزود: سید حسن نصرالله در این دیدار خود به "مشعل" و "شلح" گفت، این پیروزی از این جهت ارزش پیدا میکند که اولا شما درخواست پایان جنگ یا آتش بس ندادید بلکه خود صهیونیستها یکطرفه آتش بس اعلام کردند و از سوی دیگر نیز پس از پایان جنگ شما به هیچ وجه قبول نکردید که نیروهای بین المللی در غزه مستقر شوند. شما باید از نتایج این پیروزی خود درس بگیرید و استفاده کنید تا در برابر کاهش نفوذ و محبوبیت محور میانهروها، جایگاه خود را تقویت کنید.
"مشعل" و "شلح" نیز در این دیدار به نوبه خود از سید حسن نصرالله و حزب الله لبنان به خاطر تمام مواضع و خدماتی که طی 22 روز جنگ ارائه داد، سپاسگذاری کردند و گفتند: اگر حزب الله در جنگ 33 روزه پیروز نمیشد، گروههای فلسطینی به هیچ وجه نمی توانستند در جنگ 22 روزه پیروز شوند زیرا آنان از تجربیات جنگ 33 روزه خیلی استفاده کردند.
بسم الله الرحمن الرحیم
نقش آل یهود در جنگ احزاب
میثم نیلی
دومین پیام مهم رهبر معظم انقلاب اسلامی در موضوع فجایع رژیم صهیونیستی و حامیانش در غزه که در پایان روز بیست و یکم از مقاومت جانانه سلحشوران حماس، خطاب به فرمانده مؤمن آنان و رئیس دولت قانونی اما مظلوم فلسطینی صادر شد، نکاتی بسیار ظریف و قابل توجه داشت که ما را به تدقیق و تعمیق در محتوای خود دعوت می کند.
اگر رئوس مطالب آن پیام امیدآفرین و در عین حال هشدارآمیز را مورد ارزیابی قرار دهیم، محورهایی را می یابیم که از جمله مهم ترین آنها، موضوع رسوایی منافقین امت اسلام و خیانتکاران عرب است. رهبر معظم انقلاب به خیانتکاران عرب هشدار می دهند که در این مسیر سرنوشت آنان بهتر از یهودیان جنگ احزاب نخواهد بود.
اما خوب است یهودیان جنگ احزاب و سرنوشت شوم ایشان را بهتر بشناسیم. اگرچه با توجه به اهمیت معرفت نسبت به جنگ احزاب و خصوصیات منحصر به فرد آن غزوه بویژه در دوره فعلی کشورمان، به نظر نگارنده لازم است همواره این برهه پرعبرت و درس آموز از تاریخ اسلام را به دقت مطالعه نماییم اما در این مقال سعی شده نشانه هایی مختصر از تاریخ و سرنوشت یهودیان در آن غزوه پیامبر اعظم بیان شود.
یهود جنگ احزاب، همان قبیله بنی قریظه اند که سومین گروه یهودی پس از بنی قینقاع و بنی نضیر بودند که عهد و پیمان خود را با مسلمانان شکستند و از در مخاصمه و جنگ با آنان برآمدند. خیانت این گروه مربوط به شرایط سخت و پر تب و تاب مبارزه مسلمانان با مشرکین و کفار قریش بود. جنگ خندق یا جنگ احزاب، به لحاظ موقعیت، فرسخ ها از مدینه فاصله داشت و این موضوع پس از مشورت پیامبر با اصحاب خویش و پسندیدن تئوری دفاعی سلمان فارسی، مقرر شده بود. کفار و مشرکین از فرسنگ ها دورتر برای مبارزه با مؤمنین در مدینه با لشگری عظیم به فرماندهی پهلوانان و شمشیرزنان قهاری چون نوفل بن عبدالله و عمر بن عبدود و با همراهی و ائتلاف با چندین قبیله و گروه همسو به سوی منطقه خندق کشی شده مسلمین آمده و پشت آن گرفتار شده بودند.
بنی قریظه اما 2 خصوصیت ویژه داشتند، اول همسایگی با مدینة النبی به گونه ای که قلعه آنان دقیقاً پشت مدینه قرار گرفته بود و دوم، تمکن مادی و ثروت بسیار زیاد. خیانت بنی قریظه به سپاه اسلام برای پیامبر و مسلمانان بسیار سخت بود چراکه جملگی به قصد جهاد با مشرکین، شهر مدینه را با اهل و عیال خویش تنها گذارده بودند و با توجه به پیمان و عهدی که با آنان بسته بودند، انتظار چنین خیانتی را از همسایه خویش نداشتند. موقعیت سپاه پیامبر(ص) بسیار خطرناک بود. سپاه شرک و کفر از شمال به سوی مدینه هجوم آورده و بنی قریظه درون مدینه در تدارک یک جنگ روانی شکننده و حمایت از کفار قریش و هم پیمانان خود بودند اما این تمام مسئله نبود. در حقیقت بخشی از ثروت بنی قریظه نیز توسط دو تن از بزرگان آن قبیله در خدمت این جنگ و به نفع دشمنان اسلام قرار گرفته بود. حتی برخی تاریخ نگاران، آغاز لشکرکشی قریش برای جنگی به نام احزاب را محصول تحریکات سیاسی و رایزنی های مخفیانه رئیس قبیله بنی قریظه با ابوسفیان دانسته اند. اگرچه با تدبیر و فرماندهی هوشمندانه پیامبر(ص) و فداکاری و رشادت یاران مؤمن و ثابت قدم ایشان، توطئه شوم بنی قریظه و خیانت بزرگ آنان خنثی شد اما از برخی صحابه نقل شده که به خاطر همسران و بچه ها که در مدینه بودند، از بنی قریظه بیش از احزاب می ترسیدیم.
جنگ احزاب که کمتر از 2 ماه در ذی القعده و ذی الحجه جریان داشت، پس از کشته شدن ذلیلانه دو تن از ابطال لشکر شرک به دستان پرتوان اسدالله الغالب علی بن ابی طالب (ع) مغلوبه شد و با شکست مسلم کفار و بازگشت آنان به سمت مکه به پایان رسید اما خاطره تلخ خیانت و پیمان شکنی و ضربات روحی و رفتارهای منافقانه بنی قریظه این دشمنان خانگی با حکومت نوپای اسلامی و آزار شخص پیامبر(ص) از ذهن مسلمانان پاک نمی شد.
خیانت آل یهود آنچنان بود که به محض پایان یافتن جنگ خندق، سپاه اسلام به سوی دژها و قلعه های آنها حرکت کرد و آن را به محاصره خویش درآورد. به زودی از ناحیه پیامبر اسلام(ص)، فرمان فتح دژهای ظاهراً مستحکم آنان صادر شد.
ویژگی اول بنی قریظه چنان که قبلاً آمد، همسایگی با مدینة النبی بود. کفار مکی پس از چشیدن طعم هزیمت، به دیار خود باز می گشتند اما این خائنان خانگی، در دسترس مردم مسلمان مدینه بودند و طبعاً راهی برای فرار از غیظ و غضب مسلمین نیز نداشتند. البته شاید تصور خائنان آل یهود این بود که ائتلاف بزرگ قبایل و گروه های صاحب قدرت و ثروت با سران کفار قریش و نیز خنجر زدن های آنان به پشت سپاه پیامبر(ص)، چیزی برای نهضت و دولت نوپای اسلامی نخواهد گذاشت و کار را یکسره خواهد کرد، اما به فضل خدا چنین نشد. "یریدون لیطفئوا نورالله بافواههم والله متم نوره ولو کره الکافرون"
پس از پیروزی اهل ایمان در غزوه خندق، خداوند آنچنان رعب و وحشتی در دل خائنان قرار داد که خود البته پس از چند روز مجبور به تسلیم شدند و پیامبر(ص) همه آنها را بازداشت و اموال آنان را ضبط فرمود و دستور محاکمه عادلانه آنان را صادر کرد و قضاوت را به یکی از اعاظم صحابه و رئیس قبیله اوس یعنی سعد بن معاذ سپرد. فرمود هرچه او گفت همان حکم، حکم خداست. آری سرنوشت خائنان از آل یهود در جنگ احزاب چیزی جز غضب مجاهدان و مؤمنان و اعدام و هلاکت و وداع با آن همه ثروت و اموال و دژهای به ظاهر محکم نبود و... و البته اکنون هم جز این نیست.
در این داستان راستین، عبرت های بزرگی است برای آل فرعون و آل یهود و من تبع آنان. باشد که پند گیرند.
بسم الله الرحمن الرحیم
روزنامه «الشرقالاوسط»، بار دیگر با انتشار سخنان «جمال مبارک»، معاون دبیرکل و رئیس کمیته سیاسی حزب حاکم و پسر «حسنی مبارک»، رئیسجمهور مصر، به اختلافات میان ایران و اعراب دامن زد.
این روزنامه بینالمللی سعودی نوشت: جمال مبارک در سخنانی، اختلاف بین ایران و کشورش را ریشهای دانسته و دلیل مهم آن را نیز حضور ایران در مسائل عربی منطقه عنوان کرده است.
مبارک پسر در ادامه گفته است: اکنون اعراب نیازمند اقدامی مشترک و شدید علیه حضور و قدرتنمایی ایران در منطقه و به ویژه مسائل فلسطین هستند.
«الشرقالاوسط» که به شدت در پی بازیابی چهره محور سازش عربی و به ویژه مصر در جنگ اخیر غزه است، در ادامه، سخنان جمال مبارک را اینگونه بازتاب میدهد: «مصر با مقاومت است، اما اگر فلسطینیان متحد نشوند، سرنوشتشان به تباهی میانجامد».
او ادامه میدهد: «این ناجوانمردانه است که تصویری ضد مقاومت فلسطینی از مصر ساخته شده؛ این نوعی بازی با شعور اعراب در قلمرو آنهاست».
جمال برای توجیه و کمرنگ کردن سخنان تهاجمی بشار اسد علیه پدرش در اجلاس قطر گفته است: روابط ما و سوریه، تاریخی و پیوسته بوده و تنها در برخی مواقع مشکلاتی وجود داشته است.
این روزنامه عربی در پایان، سخنان جمال مبارک را اینگونه منعکس میکند: مصر «متحد و قدرتمند» است، ما جامعهای باز و دمکراتیک داریم و تنها خط قرمزش، امنیت ملی مصر است.
گفتنی است، این سخنان در حالی مطرح میشود که حکومت مصر و به ویژه حسنی مبارک، به دلیل همراهیاش با رژیم صهیونیستی در جریان جنگ غزه، در پایینترین سطح محبوبیت در جهان عرب است.
از سوی دیگر، تنها در شش ماه اخیر، بیش از هزار فعال سیاسی مصر ـ که بیشتر آنها را اعضای «اخوانالمسلمین» تشکیل میدهند ـ به دست حکومت مبارک دستگیر و به زندان انداخته شدهاند.
بسم الله الرحمن الرحیم
اظهارات تعجب بر انگیزو غلوآمیز همسر تاج زاده درباره خاتمی و خودش:
حسین زمانه برای احیای دین جدت قیام کن، ما زینب وار پشتیبانت هستیم!
همسر مصطفی تاج زاده عضو شورای مرکزی حزب مشارکت و سازمان مجاهدین انقلاب در نوشته ای غلوآمیز که به روایت وی ازجلسه مجمع زنان اصلاح طلب با خاتمی اختصاص داردف خطاب به وی نوشت: حسین زمانه! برای احیای دین جدت قیام کن و برای احیای انقلابی که پدرت روح الله خمینی رهبری کرد. تو نشستن را مپسند ما هم زینب وار پشتیبانیت می کنیم و آمده ایم، برای بیعت برای تجدید پیمان و محکم کردن میثاق ها.
به گزارش رجانیوز، فخرالسادات محتشمی پور در وبلاگ شخصی خود نوشت: وقتی در آخرین جلسه مجمع زنان اصلاح طلب دوستان تصمیم گرفتند برای دعوت از آقای خاتمی با او ملاقات کنند، بلافاصله از دفتر درخواست وقت کردیم. روز یک شنبه بعد از جلسه هیئت رئیسه و مسئولین کمیته ها خبر گرفتیم که روز چهارشنبه ساعت 12 می توانیم ایشان را ملاقات کنیم و بلافاصله دوستان را مطلع کردیم. روز سه شنبه در جلسه عمومی مجمع اعضاء در مورد محور بحث های قابل طرح در جلسه دیدار با خاتمی، گفتگو کردند و نمایندگانی که باید صحبت کنند، تعیین شدند. نظرات اعضاء در مورد بیانیه تحلیلی به مناسبت 30 سالگی انقلاب اسلامی ارائه شد و بعد هم نمایندگان بویش دعوت از خاتمی آمدند تا به قول خودشان حرف آخر را از زنان بشنوند و ما هم گفتیم فردا نزد خاتمی می رویم تا حرف آخر را بزنیم و بشنویم.
وی در بخش دیگری از نوشته خود به نقل قول هایی از این جلسه اشاره کرده و افزود: گلدسته نماینده زنان اصلاح طلب گلستان با تقدیم چند شاخه گل نرگس از طرف زنان اصلاح طلب گفت: ما نماینده زنانی هستیم که در زمان شما در نهادهای مدنی فعال شدند و هویت یافتند و کمترین مشکل را در خانواده ها دارند و آمده ایم بگوییم به تعهد خود که فدا کردن جان در راه ایران است، عمل کنید. علیرغم همه سختی ها و صعوبتی که همه ما از آن مطلعیم.
همسر تاج زاده اضافه کرد: آخرین نفر نماینده زنان اصلاح طلب لرستان بود که با خاتمی از رسم لرها گفت که در غائله های بزرگ که دعواها سخت ادامه دارد، زنان بزرگ را می برند تا به حرمت آنان غائله ختم شود و از خاتمی خواست بیاید و از پشتیبانی لرها مطمئن باشد.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: حالا نوبت خاتمی بود که سخن بگوید او که هروقت گروهی برای خواندنش به عرصه انتخابات می آیند و می گویند و می سرایند و پافشاری می کنند، کمردرد مزمنش عود می کند و لابد قلب مهربانش تیر می کشد و سرش به درد می آید و دلش برای این که همه دلواپسی های مردم کشورش و همه دغدغه های کوچک و بزرگ آنان و نگرانی هایشان یکباره به قلب مهربان او منتقل می شود و به همه وجودش هجوم می آورد و در عوض خلوص و صفا و صداقت مردمش او را به وجد می آورد. آنگاه این مرد بارانی می شکفد و طنازی می کند. اصرار و سماجت ها را که می بیند و غصه ها و دغدغه ها را برای عوض شدن فضای سنگین جلسه می گوید "رفته گل بچینه" و زنان می گویند تا بله نگیریم نمی رویم. ما مادران ایرانیم. دلمان برای بچه هایمان فرزندان ایران این روزها سخت می تپد و این سینه انگار می خواهد شکافته شود.
محتشمی پور در بخش پایانی این نوشته، غلو درخصوص خاتمی و حتی خود را به بالاترین درجه رسانده و نوشت: حسین زمانه! برای احیای دین جدت قیام کن و برای احیای انقلابی که پدرت روح الله خمینی رهبری کرد. تو نشستن را مپسند ما هم زینب وار پشتیبانیت می کنیم و آمده ایم، برای بیعت برای تجدید پیمان و محکم کردن میثاق ها.